Kultura e shqiptareve rreth politikes

Gjate koheve te fundit, ne vecanti pas fushatave zgjedhore te 2009 dhe kesaj te 2011 jane vene re organizime ne protesata paqesore ose jo te popullit shqipatr si nje shenje reflektimi ndaj politikes. Duke u nisur nga sjelljet e vete popullit shqiptar po edhe nga sjelljet dhe reagimet e politikaneve, mendoni se ne jemi nje popull i kulturuar lidhur me reagimin politik???

Advertisements
Posted in Sport | 1 Comment

Foto slide nga bota

Posted in Sport | Leave a comment

PS: Basha gënjen për taksat, ja sa paguan Berisha në vit

TIRANË-Partia Socialiste vlerësoi sot se numri i taksave që qytetarët e Tiranës paguajën në Bashki janë vetëm 3 duke hedhur poshtë pretendimet e së djathtës që akuzon se janë 82 taksa detyrim për pagesë.

Deputeti Erjon Brace u shpreh sot se kjo vërtetohet duke marrë shembull kryeministrin Berisha, familjarë dhe ministrat të kabinetit të tij. Continue reading

Posted in Lajme | Leave a comment

Politika shqiptare e pafte per te siguruar rritje ekonomike

TIRANË- Qytetarët dhe bizneset kanë humbur besimin tek ekonomia vendase. Shkak është bërë situata politike në vend. Banka e Shqipërisë ka konstatuar se në tre mujorin e parë të këtij viti, treguesi i ndjesisë ekonomike ra me 7,3%. Kjo kryesisht si pasojë e përkeqësimit të besimit konsumator dhe të situatës në sektorin e shërbimeve. Nga vrojtimi i institucionit mbikëqyrës bankar rezulton se qytetarët kanë humbur besimin tek ekonomia, kryesisht për shkak të përkeqësimit të gjendjes aktuale financiare, si dhe pamundësisë për të kryer blerje në shuma të mëdha. Sipas Bankës së Shqipërisë gjatë tre mujorit të parë të këtij viti, kostoja e jetesës në vend është rritur kundrejt një viti më parë, ndërkohë që konsumatorët presin një rritje të mëtejshme të cmimeve. Continue reading

Posted in Politike | Leave a comment

Cila eshte Shqiperia?!

Shqipëria shtrihet në Evropën Juglindore, në Perëndim të Gadishullit Ballkanik, në koordinatat gjeografike: 39 16′ gjatësi dhe 42 39′ gjerësi. Shqipëria ka një sipërfaqe prej 28.748 km2.Gjatësia e vijës kufitare të Republikës së Shqipërisë është 1094 km; nga të cilat 657 km janë vijë kufitare tokësore, 316 km vijë bregdetare, 48 km vijë ndarëse e lumenjve dhe 73 km e liqeneve.Republika e Shqipërisë kufizohet në veri nga Mal i Zi, në veri-lindje nga Kosova, në lindje me Maqedoninë, kurse në jug dhe jug-lindje ajo kufizohet me Greqinë. Në perëndim, Shqipëria laget nga deti Adriatik dhe deti Jon.Lartësia mesatare është 708-m mbi nivelin e detit, pra dy herë më e madhe se ajo e Evropës.Shqipëria përfshihet në zonën sub-tropikale me lagështirë të hemisferës veriore dhe në zonën me klimë mesdhetare.Kromi, hekur-nikeli, bakri, qymyrguri, nafta dhe gazi janë disa nga mineralet nëntokësore më të rëndësishme që gjenden në Shqipëri. Continue reading

Posted in Ekonomi, Kulture, Kuriozitete, Lajme, Personalitete, Politike, Shendetesi, Sociale, Sport, Turizem | Leave a comment